Pogorevici AMI

Email

amipogorevici@gmail.com

Telefon

0731 347 233

Administrarea intravenoasă de Vitamina C și Glutathion în tratamentul afecțiunilor oncologice

medical-banner-with-stethoscope
Despre Centrul Medical AMI Pogorevici

Administrarea intravenoasă de Vitamina C și Glutathion în tratamentul afecțiunilor oncologice

Terapia cu vitamina C în doze mari, a inceput să se utilizeze tot mai des pentru îmbunatățirea și tratarea numeroaselor afecțiuni precum: dureri, infecții virale, infecții bacteriene, boala Lyme, artrită, boli cardiovasculare, hepatită, diabet, pancreatită, migrene, depresie, cancer.

Vitamina C este un puternic agent antiviral, având capacitate mare de eliminare a compușilor toxici din organism. Totodată vitamina C are rolul de a crește rezistența sistemului imunitar în lupta contra infecțiilor fungice și bacteriene.

Glutathionul este o proteină, cu rol puternic antioxidant, prezent în celulele organismului uman care ajută la eliminarea toxinelor.

În literatura de specialitate, există mii de studii, care arată efectele benefice ale glutathionului asupra organismului uman. S-a demontrat că are un efect extraordinar în încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor, în detoxifierea ficatului folosit foarte des în terapiile complementare antitumorale pe lângă chimioterapie, radioterapie, imunoterapie etc.

În țările vestice Europene, cât și în Statele Unite, eficiența terapiei cu Vitamina C perfuzabilă în doze mari la pacienții oncologici s-a dovedit prin numeroase studii clinice, care au aratat efectele anticancerigene ale produsului. Mai mult, în majoritatea cazurilor amintite în literatura de specialitate, după terapie se observă o îmbunătățire considerabilă a calității vieții pacientului, cât și o remisie vizibilă a diferitelor forme de cancer. De asemenea, se cunoaște faptul că pacienții oncologici au o deficiență marcată de Vitamina C, tumorile fiind adevărate „găuri negre” de vitamina C.

Cercetătorii au arătat că acidul ascorbic, denumit și Vitamina C, administrat în doze mari pe cale intravenoasă este metabolizată pe cale interstițială la peroxid de hidrogen, cunoscut ca și apă oxigenată, peroxidul de hidrogen distrugând la rândul său celulele toxice aflate în organism. Așadar dozele mari de vitamina C acționează ca și un agent chimioterapic specific, distrugând celulele canceroase dar neafectându-le pe cele sănatoase. Atunci când vitamina C se administrează împreună cu tratamentul chimioterapic s-a demonstrat o creștere a ratei de supraviețuire și o reducere a dimensiunii tumorii la pacienții diagnosticați cu cancer.

Peroxidul de hidrogen rezultat după administrarea intravenoasă a vitaminei C, localizează celulele tumorale, patrunde prin membrana acestora și generează la nivel celular efecte toxice pentru acestea prin interferența cu procesele de sinteză ATP ale celulelor canceroase.

Deoarece celulele sănătoase conțin enzime antioxidante, efectul toxic al peroxidului de hidrogen este neutralizat, așadar nu poate distruge și celulele sănătoase.

Pentru ca efectul antitumoral al Vitaminei C să fie eficient, acesta se poate administra doar intravenos, deoarece în urma administrării trebuie să se atingă o concentrație cuprinsă între 1000-5000 umol/L pentru a avea loc instalarea efectului antitumoral.

Câteva din beneficiile terapiei parenterale cu vitamina C sunt:

  • Detoxifierea hepatică și sangvină
  • Îmbunătățirea sistemului imunitar
  • Fortificare sistemului cerebral și osos
  • Creșterea rezistenței la infecții
  • Creșterea capacității de autovindecare a organismului.
  • Stimulează sinteza de colagen

Efecte adverse și contraindicații: efectele adverse sunt observate rar și la un număr foarte mic de pacienți, dar pot apărea sub forma de: stări de greață, vomă, diaree,tremor ușor. Totodată, este contraindicată terapia parenterală cu Vitamina C la pacienții care suferă de: litiază renală oxalică, hiperoxalurie, insuficiență renală, dializă sau transplant renal, deficit de glucoză-6-fosfat de hidrogenază, hemocromatoză.

Glutathionul este o proteină, cu rol puternic antioxidant, prezent în celulele organismului uman care ajută la eliminarea toxinelor.

În literatura de specialitate, există mii de studii, care arată efectele benefice ale glutathionului asupra organismului uman. S-a demontrat că are un efect extraordinar în încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor, în detoxifierea ficatului folosit foarte des în terapiile complementare antitumorale pe lângă chimioterapie, radioterapie, imunoterapie etc.

Cum acționează glutathionul? Proteina crește nivelul de celule T citotoxice din limfocite, acestea la rândul lor, detoxifiază ficatul și elimină pana la 12 dintre cei mai cunoscuți carcinogeni, iar efectul de antiîmbătrânire, oprește creșterea tumorală.

Se consideră că Glutathionul este un antitumoral excepțional deoarece: detoxifică compușii xenobiotici, compușii străini din organism și substanțele cancerigene, fie ele de origine organică sau anorganică:

  • Metalele grele
  • Nicotina
  • Pesticidele
  • Fungicidele
  • Coloranții alimentari
  • Detergenți
  • Hormonii în exces
  • Supradozele de medicamente

Se cunoaște faptul că, glutathionul reduce mutațiile genetice determinate de substanțele cancerigene prin detoxifierea enzimatică.

Pentru ca glutathionul să aibă efect acesta se administrează pe cale venoasă pentru a evita metabolizarea acestuia la nivel hepatic.

Beneficiile glutathionului asupra organismului sunt:

  • Întărirea sistemului imunitar
  • Detoxifierea hepatică
  • Reducerea riscului de boli cardiovasculare
  • Reduce stresul oxidativ
    Întinerirea țesuturilor și al pielii

Administrarea de Glutathion nu are contraindicații, iar până la momentul acesta, în literatura de specialitate, nu s-a observat nici un efect advers corelat cu administrarea glutathionului.

Fă o programare și ai grijă de sănătatea ta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Apelează
WhatsApp