Pogorevici AMI

Email

amipogorevici@gmail.com

Telefon

0731 347 233

Reflexoterapie

medical-banner-with-stethoscope
Despre Centrul Medical AMI Pogorevici

Reflexoterapie

Reflexoterapia este știința aplicată de mii de ani pentru prevenirea și tratamentul a numeroase afecțiuni și constă în masajul unor puncte sau zone de pe suprafața pielii, care reprezintă mici arii reflexogene corespunzătoare diferitelor organe sau funcții ale organismului uman. Aceste zone reflexogene se află la nivelul picioarelor, mâinilor, limbii si urechilor.

Informații Utile

Reflexoterapia este  știinta aplicată de mii de ani pentru prevenirea și tratamentul a numeroase afecțiuni și constă în masajul  unor puncte sau zone de pe suprafața pielii, care reprezintă mici arii reflexogene corespunzătoare diferitelor organe sau funcții ale organismului uman. Aceste zone reflexogene se află la nivelul picioarelor, mâinilor, limbii si urechilor.

Reflexoterapia acționează prin eliminarea toxinelor acumulate în organism și prin stimularea funcțiilor organelor interne. Marele avantaj al acestei terapii este că tratează atât afecțiunile evidente, manifeste, cât și pe cele nedepistate, față de care suntem predișpusi. Organul a cărui zonă de proiecție a fost stimulată se reechilibrează energetic și își îmbunătățește funcția; în final se obține relaxarea întregului organism, reechilibrarea circulației sangvine si limfatice, creșterea metabolismului și a imunității organismului.

Afecțiunilor tratate prin această metodă sunt numeroase, cele mai cunoscute fiind bolile tiroidei, ale glandelor suprarenale, diabetul zaharat, osteoporoza, spasmofilia, guta și, nu în ultimul rând obezitatea.

Afecțiunile digestive tratabile prin reflexoterapie includ gastrita, ulcerul gastric și duodenal, boala de reflux gastro-esofagian, colonul iritabil, hemoroizii.

Reflexoterapia poate aduce ameliorari în afecțiunile ficatului, rinichiului (infectii urinare, litiaza renală, prostatite) și cardiovasculare (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, ischemie vasculara periferică).

Reflexoterapia crește imunitatea, reduce stresul psihic, oboseala cronică, fiind utilă in stările de anxietate, atacurile de panică, depresie. Un organism stresat, obosit este ținta ideală pentru infecții datorită imunității scăzute, iar în timp și pentru boli grave, cum ar fi bolile cardiovasculare si cancerul.

Prin reflexoterapie se combate eficient durerea în general și în special durerea din bolile reumatice inflamatorii (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă) și degenerative ( hernia de disc, gonartroza, coxartroza).

Fă o programare și ai grijă de sănătatea ta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Apelează
WhatsApp