Imagistică Medicală

Odată cu trecerea timpului, Imagistica Medicală a cunoscut modificări, evoluând spre transformarea într-un instrument foarte bun, care te ajută să ” vezi prin tine”.

Aceasta reprezintă un rol major în diagnosticarea bolilor prin diferite tehnici cuprinzând manipularea și stocarea de imagini ale organelor și țesuturilor.

ECOGRAFIA este o subramură a acestui domeniu, medicul specialist folosind ca instrument un emițător – receptor de ultrasunete, așa-zisul transducer de la aparatul numit ecograf. Beneficiile sunt subliniate prin faptul că NU este iradiat pacientul, caz contrar în radiologia convențională.

Informații Utile

Ecografia tiroidiană

Glanda tiroidă este strucurată din doi lobi (două porțiuni), se localizează la baza gâtului, cu funcția de a secreta în organism hormoni cu important rol.  Prin ecografie, o putem evalua folosind ultrasunete, fără iradiere. Hiperplazia este cea mai frecventă patologie în această sferă, datorită a numeroase cauze: familiale, lipsă de iod, sau compensatorie –  ca și urmare a hipolaziei(subdezvoltării).

Ecografia cervicală

Masele cervicale patologice sunt congenitale ( de la naștere), inflamatorii și neoplazice; se localizează frecvent spre baza gâtului. Procedura constă în  posibilitatea localizării masei cervicală, stabilirea tipului de leziune (solidă sau chistică), sugerarea chiar a diagnosticului.

Ecografie mamară - sâni și axile

Este acceptată ca metodă “de primă intenție” , indicată pentru evaluarea unei mase tumorale (ex. fibroadenoame, chisturi, abcese (nedureroase), galactocele) la femeile sub 30 de ani, la gravide și la femeile care alăptează .

Ecografia abdominală

Urmărește evaluarea cu ultrasunete a organelor aflate în cavitatea abdominală cum sunt ficatul, căile biliare, splina, pancreasul, rinichii, cu accent pe mărime, formă, structură, particularități anatomice ale acestora.  

Pogorevici A.M.I

+4 0731 347 233

contact@pogorevici-ami.ro

Blv. 3 August, nr. 11, parter, Apartament 1

Apelează
WhatsApp